Taal Is Een Biologisch Instinct

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van de Daily Mail): “Veel dieren kunnen effectief met elkaar communiceren, maar alleen mensen zijn uniek in hun vermogen om een taal te leren.”

“Wetenschappers hebben lang onderzocht hoe dit voor ons mogelijk is en nu suggereert een nieuwe studie dat de geluidspatronen van menselijke talen het resultaat zijn van een aangeboren biologisch instinct, zoals het zingen van vogels.”

“Het Amerikaanse onderzoek vermeldt dat baby’s worden geboren met een basiskennis van taal, dit werpt licht op de vraag of de natuur of de cultuur verantwoordelijk is voor het spreken van de mens.”

“De resultaten suggereren dat de geluidspatronen van menselijke talen het product zijn van een aangeboren biologisch instinct dat erg lijkt op het zingen van vogels,” zegt Professor Iris Berent van de Northeastern University in Boston, zij is co-auteur van de studie samen met een onderzoeksteam van de Internationale School voor Geavanceerde Studie in Italië.”

“Om te begrijpen waar deze kennis vandaan komt en of het gaat over een universeel taal principe of over een som van ervaringen, bestudeerde het team zorgvuldig hoe jonge baby’s verschillende soorten woorden ervaren.”

“De wetenschappers zagen dat pasgeborenen op twee soorten woorden verschillend reageerden en wel op dezelfde manier als volwassenen.”

“Zuigelingen hebben nog geen woorden geleerd en brabbelen zelfs nog niet, maar ze delen al een gevoel van hoe woorden voor volwassenen klinken.”

“De onderzoekers zijn van mening dat uit deze bevinding blijkt dat we worden geboren met de basis, de fundamentele kennis over het geluidspatroon van menselijke talen.”

Mijn commentaar: In de kern van onze natuur van de ‘sprekende mens’ bestaat er één taal, de taal van de collectieve ziel waaruit alle talen zijn ontstaan, eveneens de egoïstische talen die vergelijkbaar zijn met computertalen, allemaal gebaseerd op één fundamenteel beginsel.

Er is hierover een vermelding in de Bijbel, in het verhaal dat beschrijft hoe de mensheid vanuit het oude Babylonië werd verspreid. Als we dichter bij de correctie van onze egoïstische aard komen en bij de integratie van een ieder in ieder ander, voelen we de behoefte om terug te keren naar deze uniforme natuurlijke basis van communicatie.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: