Gevoelens Misleiden – En Geven Richting Aan

Dr. Michael LaitmanMening (Sergei Mats, psycholoog, filmmaker, docent aan het Instituut voor Psychologie van de Russische Universiteit voor Geesteswetenschappen in Moskou): “Word je misleid door gevoelens? Maak je geen zorgen, de meeste gevoelens zijn hiervoor bedoeld. Ieder mens leeft in zijn eigen wereld die hem omringt. Een wereld vol persoonlijke gevoelens.”

“De realiteit bevat optische illusies, vreemde geluiden, slecht begrepen gewaarwordingen, geuren en pseudo hallucinaties (bioscoop, computer monitor).”

“Mensen zien, horen en voelen dingen die absoluut realistisch zijn, maar niet bestaan en niet eens zouden kunnen bestaan. Je kijkt naar een wit doek, verlicht door een projector of naar een paneel met RGB-varianten en je hebt ongetwijfeld de indruk dat er dingen gebeuren waarom je moet lachen of huilen.”

“Soms kan iemands leven afhankelijk zijn van de complexe psychologische aard van menselijke emoties. Hoe groot is het waarheidsgehalte van een bewering van een getuige dat hij werkelijk alles zag en hoorde wat door hem blijkbaar zonder twijfel werd gezien en gehoord?”

“Het is iets vreemds: we denken dat de evolutie ons dichter bij het belangrijkste onderwerp van aanpassing zou brengen, namelijk de realiteit, maar in veel gevallen brengt de evolutie juist een scheiding aan tussen de mens en die realiteit en wordt de mens opgesloten in een individuele wereld die niet altijd aangenaam is, maar wel altijd gevoeld wordt. Waarom gebeurt dit zo?”

Mijn commentaar: Onze ontwikkeling verloopt langs twee lijnen zodat we: (1) als gevolg van onze ontwikkeling, (2) ontdekken hoe volkomen ontoereikend deze ontwikkeling is. Juist deze frustratie maakt het ons mogelijk om (3) een geheel nieuwe manier van ontwikkeling te realiseren en te accepteren, tegengesteld aan de eerste manier (1), namelijk de ontwikkeling naar eenheid waarin we een nieuw zintuig zullen ontdekken en daardoor zal ons bestaan in een nieuwe, hogere wereld een aanvang nemen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: