De EU In Een Supermacht Veranderen

Dr. Michael LaitmanMening (Anton Nevzlin): “Door de acceptatie van het Grieks EU-voorzitterschap, dat gekenmerkt wordt door een compleet falen en gebrek aan coördinatie in de internationale arena, tracht Italië de Europeanen het geloof in de kracht van het Oude Continent terug te geven.

“Italië neemt zich voor om Europa een nieuw perspectief van intensievere eenwording te tonen, wat moet resulteren in een pan-Europese staat met uniforme organen van opperste macht: “Alleen een sterk en verenigd Europa is de oplossing in het licht van de uitdagingen van onze tijd.”

“We hebben een lichter Europa nodig met eenvoudige regels die voor iedereen duidelijk zijn, volgens het principe van het oude Rome: ‘E Pluribus Unum’ (‘Uit velen één’ is ook een zin op het Grootzegel van de Verenigde Staten).”

“De idee van een krachtig nieuw Europa zal op het niveau van de retoriek blijven, maar dit hebben alle Europeanen nu nodig. Sociologische onderzoeken tonen aan dat in verband met de gebeurtenissen in de Oekraïne de bewoners van het Verenigd Europa enigszins ontmoedigd waren. Zoals is gebleken, kon een economisch krachtige unie met een bevolking van meer dan 500 miljoen mensen, niet op tegen Rusland. Velen vrezen dat in geval van een ernstiger conflict Europa machteloos zal zijn.”

Mijn commentaar: Dit is natuurlijk een egoïstische intentie om voordeel te behalen ten opzichte van anderen, eventueel zelfs ten koste van hen en ook tegen het belang van andere landen in, omdat de eenwording van de EU niet uitgaat van meer eenheid in de hele wereld. Dus deze eenwording kan de EU enig tijdelijk voordeel opleveren, maar op langere termijn zal dit als een boemerang werken en de EU vernietigen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: