Economisch En Moreel Effect

Dr. Michael LaitmanVraag: Het is typerend voor economen dat zij zich niet verdiepen in de essentie van de verschillende methodieken, omdat ze in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in efficiëntie en snelle implementatie. De methode van integrale educatie is echter iets heel anders: dit gaat niet over haast, het gaat over gezin en thuis. Hoe lossen we dit conflict op? Moeten leiders zich verdiepen in de integrale aanpak?

Antwoord: Nee. Zij zullen de goede resultaten zien van de invoering van deze methodiek, eveneens op economisch gebied. Er zullen minder overvallen plaatsvinden, er zal minder diefstal op straat voorkomen, er zullen minder ziekten zijn en verschillende andere maatschappelijke problemen zullen afnemen. Er zal een rustiger sfeer heersen, men zal verstandiger met consumptie omgaan en men zal met veel minder tevreden zijn. En naarmate er minder druk zal worden uitgeoefend op openbare en andere diensten zal dit de hele situatie in een stad ten goede komen.

Bovendien kunnen we het economische effect berekenen van de integrale educatie. Ondanks het feit dat er zeker een kostprijs aan gekoppeld is, heeft het absoluut een economische impact. We kunnen berekenen en bewijzen dat het zelfs zonder een moeilijke situatie, zoals het sluiten van het enige bedrijf, wat bedrijvigheid aan een hele stad geeft, nog steeds de moeite waard is om educatieve activiteiten in de hele stad uit te voeren. Ten gevolge daarvan zal de totale begroting van een land plotseling een surplus laten zien van tientallen miljarden dollars, dit zal samengaan samen met verbeteringen in het algemene welzijn van de bevolking, daling van de mortaliteit, minder echtscheidingen en verbetering van allerlei andere zaken!

From a “Talk on Integral Upbringing” #23, 3/2/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: