Zijn Wij Op Weg Naar Een Klimaat Catastrofe?

Dr. Michael LaitmanMening: (Emanuel Le Roy Ladurie, Frans historicus, professor aan het Collège de France, uit Le Monde): “Op verschillende plaatsen van onze planeet zal de opwarming van de aarde gepaard gaan met oorlogen, revoluties en sociale onrust. De verschijnselen zijn onder meer:

  1. De globale temperatuur is in de 21e eeuw meer dan een graad Celsius toegenomen.
  2. Oceanen zijn de afgelopen vijftig jaar opgewarmd.
  3. Alle gletsjers op de hele wereld smelten.
  4. De zeespiegel is in de 20e eeuw 1-2 millimeter per jaar gestegen.
  5. Allerlei dieren en vogels trekken naar het noorden.
  6. De aarde wordt warmer in de diepte, waardoor de permafrost smelt.

Net zoals tijdens de Kleine IJstijd in de 17e eeuw (1640), zal onze huidige periode van opwarming catastrofes veroorzaken door het weer, migraties, burgeroorlogen en internationale oorlogen. De agressie van het weer vormt de belangrijkste destabiliserende factor op religieus, politiek en militair gebied, bij protesten en op agrarisch gebied.”

Mijn commentaar: Net zoals een raket zich naar zijn doel beweegt en daarbij voortdurend afwijkt van het rechtstreekse vluchttraject en er ook weer naar terugkeert om de juiste positie te voelen, werkt het bestuur van ons universum. Het werkt als elk ander systeem van toezicht, met dezelfde macro- en microprocessen. Wij worden gade geslagen en de richting van onze ontwikkeling wordt gecorrigeerd, van ‘rechts’ van ‘links’ ….. naar evenwicht met de natuur (eenwording met de Schepper).

We kunnen alle onaangename invloeden uitschakelen (het pad van het lijden) tijdens onze noodzakelijke (gedwongen) ontwikkeling, als we actief deelnemen aan het corrigeren van de loop van onze ontwikkeling, dat wil zeggen: ons richten op gelijkvormigheid met de Schepper, op de eigenschap van geven en liefde.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: