Geven? Waarom?

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom zou iemand eventueel correctie wensen om te kunnen geven?

Antwoord: Dit hoeven we ons niet af te vragen, want niemand weet dit over zichzelf. Koning Salomon stelde zichzelf ook een vraag, over de liefde tussen man en vrouw: wie zou hier ook maar iets van kunnen begrijpen? Het is een oprechte passie, een verlangen en verlangen is door de Schepper geschapen. We moeten alleen maar al onze aanleg benutten die dit verlangen naar het doel kan richten.

De Schepper gaf me alle middelen en ik moet ze correct ordenen om verder te komen. Wanneer ik dat niet doe, helpt Hij me door hier en daar “druk ” op me uit te oefenen. Tenslotte moet ik alles wat ik ter beschikking heb correct gaan gebruiken.

Het verlangen en de omgeving werden mij door de Schepper gegeven. Ik moet ze alleen correct met elkaar verbinden, ze samenvoegen tot “Israel, Torah en de Schepper” en ze gebruiken zoals ze bedoeld zijn, om verder te komen op weg naar het doel.

Ik doe zelf niets behalve dit “juiste plaatsen”. En zelfs wanneer ik alles op zijn plaats zet, gebruik ik in de eerste plaats de Hoogste Kracht. Als de Schepper mijn spirituele huis niet bouwt, wie dan wel?

Van het 1e deel van de  Daily Kabbalah Lesson on 2/10/11, Geschriften van Rabash

Verwante Materialen (Engels):
An Insult To Honor
One Love For All
Detecting The Creator

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: