Heeft Iemand De Spirituele Ambulance Gebeld?

Physical Qualities Cannot Give You an Advantage In Spiritual DevelopmentIk heb geen gebrek aan problemen in het leven. Soms lijkt het alsof ik zo ziek en moe ben van alles. Ik heb geen verlangen meer over voor dit alles.

Ik moet dus alles wat dierlijk en aards is opzij zetten voor een moment en een onderscheid maken wat het meest belangrijk is: Wat zijn mijn huidige relaties met degene om mij heen? Ik haat hen, ik geef helemaal niets om hen, wat mij betreft kunnen ze net zo goed verdwijnen.. Deze negativiteit die ik op mijn omgeving richt, is mijn kwade neiging.

Het wordt uitgedrukt als een resultaat van het breken van onze zielen: eens waren we verbonden, maar nu ontdekken we het tegengestelde – totale verbreking. Deze ontdekking is uitermate belangrijk: het is wat ik nodig heb. Ik moet deze negatieve momenten niet afdanken, maar ze verzamelen. Ze laten me zien hoe ik anderen haat en het is prachtig dat dit onthuld wordt! Ja, ik haat hen en veracht hen, ze maken me ziek, we zijn onbegrijpelijk van elkaar verwijderd – en dit is prachtig. Nu heb ik een mogelijkheid om te beginnen met de correctie.

Dus, ik begin naar ze toe te komen. Ik maak inspanningen, doe mee in de studie en verspreiding om enig verbinding te ervaren, te bukken waar ik maar kan. Als ik voel dat ik vandaag geen kracht heb om zelfs maar naar mijn vrienden te kijken, dan zal ik een soort van mechanisch werk moeten leveren omwille van het doel, totdat ik geleidelijk aan terugkeer tot de algemene stroom.

Iedere persoon kan naar beneden geworpen worden in een staat waarvan hij op zijn eigen krachten niet uit kan stijgen. Daarom is hij eenvoudig verplicht om steun te ontvangen van zijn groep en van ons hele gemeenschappelijke wereld, zoals iemand die bewusteloos is en hulp nodig heeft van buiten.

Op hun beurt moeten de groepen deze zaken identificeren en onmiddellijk crisis en professionele hulp bieden aan de “slachtoffers” zoals doktoren die het spirituele leven van de patiënt redden. Door dit te doen “stompen” we niet het kwaad in een persoon niet uit, maar bieden steun aan om hem te doen ontwaken en hem naar de middelste lijn te brengen, die in hem wordt opgebouwd. Dan zal alle kwaad veranderen in goedheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed