Mensen Hoeven Het Woord Kabbalah Niet Te Horen Om De Boodschap Van Kabbalah Te Horen

laitman_2009-03-18_8399_wEen vraag die ik kreeg: U heeft gezegd dat we iedere gelegenheid moeten benutten om Kabbalah te verspreiden. Maar u heeft ook gezegd dat we de naam Kabbalah en de terminologie ervan niet moeten gebruiken wanneer de kans bestaat dat dit iemand afstoot (en dit is in mijn ervaring meestal het geval). U raadt ons aan om onze lichamelijke vermogens en ons begrip van het onderwerp te gebruiken, en ook de instrumenten die ons beroep ons geeft, om anderen duidelijk te maken wat de reden is voor wat er in de wereld gebeurt. U heeft vaak gezegd dat ieder die vooruit wil komen, moet verspreiden, maar is het acceptabel om Kabbalah te verspreiden zonder de naam Kabbalah te noemen?

Mijn Antwoord: Waarom is het zo belangrijk om de naam van de methode te noemen? Wat maakt het uit of iemand de wetten van Newton toepast zonder te weten wie die heeft ontdekt? We hebben het over de eerste stadia van de uitleg aan mensen van de wetten van de Natuur, op een manier die aan hun behoeften tegemoet komt, zonder obstakels op hun weg te leggen. Wij moeten rekening houden met de vooroordelen van de mensen, met hun vooropgezette denkbeelden over Kabbalah, met Antisemitisme, de speciale status van Israël en met allerlei andere factoren. Dit alles is met opzet als een hindernis op onze weg geplaatst, en we zullen die geleidelijk overwinnen, naarmate mensen de noodzaak van wereldwijde vereniging inzien.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Constitution of Dissemination
Kabbalah Today Article: Mission Possible (and Mandatory)
Kabbalah for the Student: “The Message in Matan Torah”
icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed