Kabbalah Wordt Door Mannen Onderwezen Want Zeir Anpin Corrigeert Malchut

bornEen vraag die ik ontving: Ik studeer nu 3 jaar Kabbalah en ik heb veel geschriften vertaald van het Engels naar het Duits. Ook ken ik de meeste van uw lessen voor vrouwen. Maar soms overkomt het me dat ik me weer afvraag waarom de lessen voor kinderen bijvoorbeeld alleen door mannen worden gemaakt (zelfs als er een vrouw in voorkomt, wordt haar rol door een man gespeeld), of waarom vrouwen geen teksten mogen lezen voor het audio materiaal, of uw lessen simultaan mogen vertalen? De Kabbalistische liederen worden allemaal alleen door mannen gezongen. Waarom worden vrouwen uitgesloten van deelname aan culturele avonden tijdens Congressen? Is het echt omdat mannen afgeleid worden en zich niet kunnen concentreren op het doel?

Mijn Antwoord: De lessen worden door mannen gegeven omdat Kabbalah in het algemeen door mannen wordt onderwezen. Als een methode voor correctie moet Kabbalah van mannen komen. Heeft je studie je niet geleerd dat Malchut door Zeir Anpin wordt gecorrigeerd? Maar de vertaling van onze lessen naar het Spaans wordt bijvoorbeeld altijd door een vrouw gedaan. Onze TV shows besteden veel tijd aan vrouwen en vrouwen nemen eraan deel. Wij verwelkomen de deelname van vrouwen overal waar dat mogelijk is. Maar het is niet in overeenstemming met ons innerlijk werk om vrouwen mannen te laten toespreken. Wij leren in Kabbalah dat het vrouwelijke gedeelte (Malchut) ontvangt wat het mannelijke gedeelte geeft (Zeir Anpin), maar niet andersom.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Men, Women, and the Soul’s Correction
Laitman.com Post: Spiritual Labor Pains and the Future of Kabbalah (Advanced)
The Path of Kabbalah: “A Holiday as a Means For Correction”
The Book of Zohar: “Rose”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed