Antwoorden Op Jullie Vragen, Deel 115

laitman_281_02Vraag: De laatste tijd kijk en luister ik naar uw Kabbalah lessen in het Hebreeuws, zonder vertaling, zonder er ook maar iets van te verstaan. Het geeft me het gevoel van een immens plezier en van vreugde. Wat me bezig houdt is: waar geniet ik nu eigenlijk van? Zou het zo kunnen zijn dat mijn ego zich erachter verschuilt?

Moet ik mijn best doen om naar het Russisch te luisteren zodat ik kan begrijpen waar het over gaat? Ik geniet van het luisteren naar de klanken, het ontdekken van de vocale accenten (de intonatie), de onbekende woorden en de taal, ik voel me nauw verwant aan dit alles.

Antwoord: Naast het voelen van de muziek vanuit het hart is het noodzakelijk om via het verstand de betekenis te begrijpen, het belangrijkste is dat je deel uitmaakt van een groep.

Vraag: We studeren Torah en trekken Ohr Makif (Omringend Licht) aan, we verheffen onze Kelim om spiritualiteit te bereiken. Wat is uw advies aan uw studenten: om dat wat ontbreekt te vervullen of om te zoeken naar wat er ontbreekt?

Antwoord: In de ogen van hun vrienden moeten zij het Doel steeds belangrijker maken.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed