Vragen Over Studie En Lijden

Dr. Michael LaitmanVraag: Kan iedereen (niet alleen een Jood), die voelt dat het punt in het hart wakker wordt, de gehele wijsheid van Kabbalah bestuderen (alles wat erin verborgen is, niet alleen het ‘voor elkaar garant staan’) of moet je je dan eerst op een ander niveau bevinden.

Antwoord: Je kunt alles bestuderen, maar wat je studeert zal je alleen begrijpen als je de spirituele wereld ontdekt.

Vraag: Is ons ontwikkelingsproces zo onverdraaglijk moeilijk of is er een gemakkelijker weg? Waarom wil de Schepper dat wij lijden, in verwarring zijn? Hij wenst ons alles wat goed is, maar we lijden. Een moeder probeert het leven van haar kinderen gemakkelijker te maken en hen gelukkig te maken.

Hoe kan ik een persoonlijk voorbeeld geven als ik dood wil gaan om de pijn niet meer te voelen? De enige staat, waarin ik me beter voel is tijdens de Conventie, als we allemaal bij elkaar zijn. Waarom kunnen we niet in één eindeloze Conventie zijn?

Antwoord: Als je de raad van Kabbalisten opvolgt, zou je, zoals Baal HaSulam en Rabash het schrijven, dankzij je deelname aan de groep, het Omringende Licht (Ohr Makif) naar jezelf toetrekken en Het zou in jou eigenschappen van liefdevol geven creëren, waardoor je de hogere wereld zou gaan voelen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed