Zie Je In Berlijn!

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe belangrijk is het om deel te nemen aan de aanstaande Europese Kabbalah Conventie in Berlijn?

Antwoord: Ik hoop echt dat iedereen die met ons Kabbalah studeert begrijpt dat deze Conventie voor ons en voor de hele mensheid van levensbelang is. En dat, gezien onze huidige staat, Europa in spirituele termen wordt verbonden. We staan op de drempel van zeer moeilijke gebeurtenissen in Europa. Ik denk dat iedereen dit begint te voelen.

Alle zoete hoop om door de gemeenschappelijke (Europese) markt oplossingen te vinden begint weg te smelten. Achter dit alles zien we manifestaties van grote haat en wederzijdse scheiding en het groeien van protectionisme.

Daarom is het nu tijd om zo goed mogelijk de verspreiding van de wijsheid van Kabbalah in Europa te versnellen. Al onze vrienden die er nu wonen moeten in dit licht hun eigen toekomst en de toekomst van de gehele mensheid bekijken.

Anders zal er in Europa alweer een nieuw vuur beginnen. Hier zijn de eerste twee wereldoorlogen begonnen. Het kan hetzelfde zijn met de derde wereldoorlog. Ik denk dat Duitsland, meer dan enig ander land, voelt hoe reëel en dichtbij deze bedreiging kan zijn.

Toch, zoals de wijsheid van Kabbalah ons informeert, hangt alles af van de verbinding tussen mensen en van het bereiken van een balans met de natuur. Dit alles kan gerealiseerd worden met de hulp van de Hogere Kracht als een mens hiernaar verlangt en ernaar streeft om deze kracht naar zich toe te trekken. De wijsheid van Kabbalah kan ons helpen dit te bereiken.

De sleutel ligt in het op alle mogelijke manieren verspreiden van Kabbalah zodat het ieder mens in Europa zal bereiken. We zullen doorgaan met de artikelen aan te passen en hen in alle Europese talen op het internet te publiceren. En dit in de meest intensieve vorm. Er kan geen sprake van vertragingen meer zijn omdat de komende twee jaren het keerpunt voor de hele mensheid zullen zijn.

Deze wereld staat nog grote beproevingen te wachten. Om op de juiste manier hier doorheen te gaan, zodat deze beproevingen ons niet in een afgrond gooien maar ons eerder naar het doel omhoog brengen, moeten we gewapend zijn met de wijsheid van Kabbalah. Het hangt helemaal van jou af!

Laten we hopen dat al onze studenten van over heel Europa zullen deelnemen aan de Conventie. Zelfs de studenten in de meest afgelegen plaatsen. We verwachten dan ook iedereen te zien. Ik heb de hoop dat onze stem eindelijk gehoord zal worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed