De Wereld Is De Waarneming Binnenin Onze Verlangens

The Goal of Creation Is Perfect FulfillmentTwee vragen die ik ontvangen heb over spirituele waarnemingen:

Vraag: Aan de ene kant zegt u dat er geen verband is tussen de ziel en het stoffelijke lichaam, dat deze twee parallelle werelden zijn. Maar aan de andere kant zegt u dat er niet zoiets bestaat als deze wereld en die wereld, en dat alles verenigd is, en dat onze huidige werkelijkheid het laagste deel is van de spirituele wereld, die voor dit moment onthuld wordt in onze waarnemingen. Betekent dit dat het stoffelijke lichaam ook ziel ofwel geest is?

Mijn Antwoord: Natuurlijk. Deze wereld is hetgeen wat we in onze kleinste verlangens waarnemen. De rest van onze verlangens zijn voor ons verborgen, en worden onthuld naar mate we vorderen richting de spiritualiteit. Wat in hen onthuld wordt, wordt genoemd de “Hoogste Wereld”.

Tegelijkertijd, blijven alle verlangens van de persoon. Dit is waarom de Kabbalist de waarneming van deze wereld behoudt, maar dat deze waarneming aangevuld wordt door de waarneming van de andere wereld – de Hoogste Wereld. Aan het einde van alle correcties, “vouwen” alle werelden zich in één – de Oneindige Wereld.

Vraag: Tijdens het beluisteren van een van uw lessen, had ik de gedachte dat de Hoogste Wereld zich alleen maar bezig houdt met onze reactie op alles wat ons overkomt, en wat het (de Hoogste Wereld) ons toezendt. Is dit juist?

Mijn Antwoord: Dit is helemaal correct, en hoe op een juiste manier te reageren op de invloed van de Schepper is precies dat wat we bestuderen. Het is een proces van Hem verwerven en gelijkheid met Hem bereiken.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Reality Is Imaginary
Laitman.com Post: Perception of the World
Laitman.com Post: How Will We Know That the Revelation of the Upper World Is Not an Illusion?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed