Draag Verlangens door het Vuur

527.05Er is een begrip Zahav (goud) genaamd, en er is een begrip Kesef (Baal HaSulam, Shamati 175 “And If the Way Be Too Far for You” [En als de weg te ver is voor je]).

Het artikel “En Als de Weg Te Ver Is Voor Je” is heel bijzonder. Het zegt dat wij geen aandacht moeten besteden aan hoe groot de afstand lijkt te zijn tussen ons en de Schepper, en dat wij onze afstand tot Hem kunnen veranderen in dichterbij komen.

Zilveren Kelim symboliseren vaten om het Licht van Hassadim in te ontvangen en gouden vaten symboliseren het ontvangen van het Licht van Hochma.

Als wij goed begrijpen dat alles wat de Schepper doet voor ons welzijn is, moeten al die zilveren en gouden Kelim (vaten) die in ons aanwezig zijn, door het vuur gehaald worden en smelten, dit betekent dat daardoor de uiterlijke vorm ervan verdwijnt. Op deze manier zullen wij er nieuwe Kelim van kunnen maken, in overeenstemming met onze nieuwe verlangens. 

Door het vuur halen” betekent namelijk dat ik vanuit mijn verlangen alles wil verbranden en niets uit het verleden wil behouden. Dan kan ik van hetzelfde materiaal, dat weer een stuk metaal is geworden, een nieuwe vorm maken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/01/carry-desires-through-the-fire/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the Daily Kabbalah Lesson 1/2/24, Writings of Baal HaSulam “And If the Way Be Too Far for You”

Related Material:
Purification By Fire
The Menorah Is A Symbol Of A Great Idea
The Ark Of The Covenant

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: