De Spirituele Wereld bereiken

572.01Als veel mensen een bepaald spiritueel object onderzoeken, zal eenieder dit bereiken volgens zijn eigen beeld en zintuigen en daarbij een verschillende vorm waarnemen (Baal HaSulam. Shamati 3 “The Matter of Spiritual Attainment”[het bereiken van spiritualiteit]).

Iedereen bereikt spiritualiteit in zijn Kelim (vaten). Wat de ene mens onthult, kan zelfs niet vergeleken worden met wat de ander bereikt. Hoe kan ik hem innerlijk bereiken en proberen om zijn Kelim op mijzelf toe te passen? We bereiken alles in ons eigen verlangen en niet in het verlangen van een vriend.

Vraag: Wat is het verschil tussen deze verlangens?

Antwoord: Het verschil is puur individueel, het is onmogelijk uit te leggen. Als je bijvoorbeeld een geluid hoort, kun je zeggen dat het een frequentie van 400 Hz heeft, een bepaalde snelheid en druk, maar je kunt het toch niet vergelijken met hoe een vriend het waarneemt, want jij voelt het innerlijk, in jezelf, en een vriend voelt het ook in zichzelf.

Vraag: Als wij, ieder in onze eigen Kelim, spirituele objecten bereiken, hoe groot zijn dan onze kansen op wederzijds begrip en ware spirituele eenwording boven alle verschillen?

Antwoord: Je zult de verschillen niet voelen. Integendeel, het bereiken van de spirituele wereld zal jullie dichter bij elkaar brengen en ervoor zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/01/attaining-the-spiritual-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the Daily Kabbalah lesson 12/26/23, Writings of Baal HaSulam “The Matter of Spiritual Attainment”

Related Material:
What Is Spiritual Attainment?
Love And Hate Are Just One Step Apart
First Steps In Spirituality

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed