Linkshandig en rechtshandig

562.02Vraag: Waarom bestaat er een fenomeen als rechtshandig of linkshandig zijn? Is daar een verklaring voor?

Antwoord: Natuurlijk, alles heeft een eigen verklaring, hoewel we sommige dingen in de natuur zien en andere dingen niet.

Het is zo dat in ons spirituele beeld, van waaruit alle draden naar onze wereld afdalen en ons besturen, er rechtshandigen zijn die meer in de rechterlijn werken en linkshandigen die meer in de linkerlijn werken. En er zijn mensen die op de twee lijnen in evenwicht zijn. Die mensen komen heel zeldzaam voor, het maakt hen niet uit met welke hand ze werken, zelfs als ze met twee handen werken.

Maar meestal zijn mensen aanvankelijk linkshandig en moeten ze later rechtshandig worden. Als je je vingers tegen elkaar houdt en kijkt welke duim bovenop ligt, kun je bepalen hoe je oorspronkelijk was: rechtshandig of linkshandig.

Dit alles vindt zijn oorsprong in de drie lijnen waarop onze ziel is gebouwd. Sommige mensen werken meer in de rechterlijn, anderen meer in de linkerlijn en het derde type in de middellijn. Het hangt van het soort ziel af, maar we zijn allemaal in één systeem met elkaar verbonden, in één enkele ziel, en ieder van ons werkt op zijn eigen gebied.

Net zoals er in het lichaam verschillende organen in verschillende richtingen werken en die richtingen niet noodzakelijkerwijs samenvallen. En zoals er in een auto zuigers en andere onderdelen in verschillende richtingen bewegen, het ene draait naar voren, het andere naar achteren en het resultaat is dat de auto vooruitrijdt. Zo is het hierbij ook, iedereen lijkt op een verschillende manier te werken, maar uiteindelijk is alles in evenwicht.

Daarom maakt het niet uit of iemand rechtshandig of linkshandig is. Dit alles komt voort uit onze innerlijke staat, vanuit de eigenschappen die naar onze wereld neerdalen en zich steeds meer in onze generatie manifesteren, omdat we ze in deze generatie op de een of andere manier moeten corrigeren en dan implementeren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/left-handed-and-right-handed/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Left-handed and Right-handed” 7/30/11

Related Material:
Right And Left Lines
Symbiosis of the Right and Left Lines
In Harmony Between Two Lines

Filed under: Body and Soul, Q&A | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed