Laat er Licht zijn

Let There Be LightDe ziel van ieder mens lijkt op een spiegel waarop het zonlicht gereflecteerd wordt.

Er daalt een lichtstraal neer, zij weerkaatst op een ziel en trekt zich dan weer terug in de ruimte.

De mensheid, een beschaving van egoïsten, lijkt op een enorm grote spiegel waarop het licht in verschillende richtingen weerkaatst wordt, daardoor ontstaat er een zee van chaotisch licht.

Maar als de reflecterende lichtstralen samengevoegd worden als segmenten van één immense parabolische bron, wat ontstaat er dan? Op het eerste gezicht lijkt het alsof alle lichtbundels verschillend gericht zijn, maar als geheel richten de lichtbundels zich op een gemeenschappelijk Licht, op een gemeenschappelijk middelpunt. Door deze correcte samensmelting ontstaat er een kritische temperatuur die een nieuwe substantie voortbrengt – plasma – en deze barst in vlammen uit.

En zo wakkert het licht van ieder mens het vuur van liefde onder de vrienden aan. Hun gezamenlijke eenheid, gecombineerd met hun gemeenschappelijke doel, brengt een nieuwe staat voort die onvoorstelbaar is en niet te vatten met ons gezonde verstand: hechting aan de Schepper, een opgang naar het niveau van de Schepper.
Zo’n staat kunnen wij ons niet voorstellen als we dit nog niet bereikt hebben, want deze staat komt alleen tot stand als iedereen zich met elkaar verenigt.

Let There Be Light

Volgens de legende zette Archimedes vijandelijke schepen in brand door er gepolijste bronzen spiegels op te richten. Zijn tijdgenoten waren zo verbijsterd over dit fenomeen dat mensen er nu, duizenden jaren later, nog over spreken.

Filed under: Love | 1 Comment →

Blog in het Engels:  https://laitman.com/2008/04/let-there-be-light/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: