De kortste weg naar de correctie van de ziel

209Wij moeten de artikelen van Rabash langzaam en aandachtig lezen, omdat ze alle handelingen bevatten die we moeten verrichten bij ons innerlijke werk, alle gewaarwordingen die we moeten ervaren en alle verlangens die gericht moeten zijn op onze verbinding.

Ik herinner me hoe Rabash mij die artikelen voorlas als we samen naar Tiberius reisden. Hij volgde de regels met zijn vinger en las zo woord voor woord. Hoewel onze gedachten de neiging hebben om vooruit te rennen en zich te verzetten tegen zo’n traag tempo, moeten we onszelf trainen om ons op elk woord te concentreren en proberen het in ons op te nemen.

Rabash hechtte groot belang aan elk woord dat in deze artikelen stond. Als ik een woord in de tekst miste, merkte hij dat onmiddellijk op. Nadat de tekst geschreven was, werd deze heilig voor hem en mochten er geen veranderingen meer in aangebracht worden.

Als wij nu de artikelen van Rabash één voor één samen lezen, moeten ze in al onze gevoelens binnendringen, in elke ziel, in iedere mens, en een zodanige innerlijke orde in hen scheppen dat zij het tijdens dit leven en vele reïncarnaties daarna niet op een nieuwe manier zouden willen opbouwen.

Geleidelijk aan zullen deze artikelen zich steeds meer in ons materialiseren en zullen wij ze beter begrijpen en ze steeds zintuiglijker waarnemen. Zij zijn het die ons naar correctie zullen leiden.

Rabash schreef deze artikelen vanuit zijn innerlijke gevoel en wilde dat ze onze zielen zouden laten ontwaken, helemaal in overeenstemming met zijn patroon. Natuurlijk zijn er vele wegen die naar de Schepper leiden. Maar als een mens probeert om spiritualiteit te betreden zonder deze innerlijke hervorming met de hulp van de artikelen van Rabash, zal het een veel moeilijker en langer pad zijn.

Het pad dat Rabash voor ons heeft geplaveid is de kortste weg die een mens leidt naar de dringende vraag om zijn ziel te corrigeren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/02/the-shortest-path-to-the-correction-of-the-soul/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the Daily Kabbalah Lesson 1/22/24, Writings of Baal HaSulam The Study of the Ten Sefirot (TES)

Related Material:
Articles As Deep as Infinity
The Articles Of Rabash
Rabash’s Articles Are His Priceless Gift to People

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed