In Overeenstemming met de Wetten van de Spirituele Wereld

938.05Spirituele vooruitgang ligt in een nauwere verbinding met de vrienden, in je tot de Schepper wenden en in de onthulling van de Schepper vanuit een gemeenschappelijk punt van eenheid. Deze staat geeft aan dat je samen met de Schepper bent.

In dit geval kan je het punt van eenheid naar het niveau van permanente eenwording tillen. Dit is helemaal niet ingewikkeld, het is zo eenvoudig als één en één is twee. Het enige probleem is dat je er niet naar wilt luisteren, het niet wilt horen.

Vraag: Hoe kan ik me vanuit het punt van verbinding tot de Schepper wenden als ik een onverbeterlijke egoïst ben en niemand voel behalve mezelf?

Antwoord: Probeer je tot de Schepper te wenden als vertegenwoordiger van je groep, zo kom je verder. Ieder wendt zich tot de Schepper namens de Ten, vraagt en noodzaakt de Schepper om jullie vooruit te helpen.

Vraag: Dus als ik dit verzoek probeer te formuleren, stel ik me onmiddellijk mijn vrienden voor, de Ten, en denk ik vanuit de staat van verbinding?

Antwoord: Je voelt ze allemaal samen, en vanuit dit gemeenschappelijke gevoel wend je je tot de Schepper.

Vraag: Maar als alles van bovenaf bepaald wordt, zoals Kabbalisten zeggen, dan komen de destructieve gewoontes van mijn vrienden ook van de Schepper. Kan Kabbalah studeren hen corrigeren?

Antwoord: We kunnen alles corrigeren wat we willen, als we maar handelen in overeenstemming met de wetten van de spirituele wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/01/in-accordance-with-the-laws-of-the-spiritual-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/29/23, Writings of Rabash “What Is, “Praise the Lord, All Nations,” in the Work?”

Related Material:
The Spiritual World Is Love of Everyone for Everyone
From the Feeling of Circular Connection
One Common Heart Directed to the Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed