Onverbiddelijk Bestuur

235Vraag: In een van de artikelen schrijft Baal HaSulam dat er tijdens een oorlog situaties zijn waarin het bestuur wordt overgedragen aan een vernietigende kracht die zich dan in de fysieke wereld manifesteert. 

Dan kan dit niet langer gecorrigeerd worden, dan moeten we wachten tot de tijd voorbij is. Dit is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurd, tijdens de Holocaust.

Wat voor destructieve kracht is dit?

Antwoord: Dit is de enorme kracht van de Schepper die Hij besluit te gebruiken om mensen op te voeden. Dan dalen er slechte omstandigheden op de mensheid neer en gaat de Schepper mensen volgens een strikte wet aanpakken.

Vraag: Baal HaSulam schrijft dat zelfs gebeden niet helpen als het bestuur al is overgedragen aan deze vernietigende kracht. Voor die tijd kon je iets corrigeren, bidden en op de een of andere manier de situatie veranderen, maar als de vernietigende kracht zich in de materie manifesteert, is er niets dat nog helpt. Er zijn veel dergelijke gevallen in de geschiedenis. Of kan er dan toch nog iets gedaan worden?

Antwoord: Natuurlijk kan dat. We moeten blijven handelen, ondanks de omstandigheden. Maar we moeten niet vergeten dat er een goede en een kwade tijd is.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/11/rigid-governance/ 

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 10/29/23

Related Material:
External and Internal Wars
With Whom Is the Creator?
A Rigid Management Program

Filed under: Crisis, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: