Het mechanisme van verantwoordelijkheid voor elkaar (Arvut)

530Vraag: Is één persoon in staat om het mechanisme van Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar) in de Ten (groep van tien mannen of vrouwen) te implementeren door zijn innerlijke inspanningen, door druk uit te oefenen?

Antwoord: Nooit. Arvut betekent dat elke vriend ervoor zorgt dat het verbindingssysteem altijd aanwezig is in de groep. Daarom is er een Ten. Op die manier helpen we elkaar, zoals er geschreven staat: “En ieder hielp zijn vriend.”

De algemene druk kan de algehele kracht van Arvut teweegbrengen.

Vraag: Als we met Arvut gaan werken, kijkt een van de vrienden naar de anderen en denkt hij dat hij ervoor klaar is, maar de anderen niet. Kunnen we op dat moment een actievere vooruitgang maken zodat iedereen erin meegaat? Is er misschien een tussenfase vóór de verantwoordelijkheid voor elkaar?

Antwoord: Nee. Het enige wat nodig is, is dat we streven naar hulp voor elkaar, naar innerlijke verbondenheid, dan zal de Schepper de omstandigheden en de uiteindelijke staat voor ons scheppen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/11/the-mechanism-of-mutual-guarantee/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the Daily Kabbalah Lesson 10/3/23, Writings of Baal HaSulam “The Arvut (Mutual Guarantee)”

Related Material:
Mutual Exchange Of Guarantee
Mutual Guarantee—The Property Of Mutual Concern
Arvut Obliges Bestowal

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Mutual Guarantee, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: