Door je verlangens te ontwikkelen, ontwikkelt Kabbalah ook je denken

By Developing One\'s Desires, Kabbalah Also Develops One\'s Mind Vragen die ik kreeg over de studie, het definiëren van het spirituele doel, onze verlangens en ons denken:

Vraag: Wat moet ik elke dag bestuderen?

Mijn antwoord: Bestudeer dezelfde dingen als wij doen, samen met ons.

Vraag: Moet ik alleen Kabbalah studeren of zijn er ook andere boeken die het bestuderen waard zijn?

Mijn Antwoord: Je moet alleen studeren wat wij studeren. Als je een beginner bent, moet je het eerste en derde deel van onze dagelijkse les samen met ons bestuderen en in plaats van het tweede deel van de les (Talmud Eser Sefirot), kun je het materiaal voor beginners dat op onze website staat bestuderen. (De samenstelling van de lessen is nu anders)

Vraag: Moeten we in deze fysieke wereld vechten tegen verlangens naar genot, of moeten we gewoon Kabbalah studeren zonder tegen deze verlangens te vechten?

Mijn Antwoord: Alleen de studie van Kabbalah roept het Licht van correctie op – Ohr Makif. Je zult niet méér gecorrigeerd worden door je verlangens te bestrijden of jezelf op de een of andere manier te beperken. Focus niet op je eigenschappen, maar richt je in plaats daarvan op de Schepper.

Vraag: Ik ben enigszins in de war over het spirituele doel. Is het mijn doel om gelukkig te worden of om te geven, of om zoals de Allerhoogste te worden, of is het mijn doel om mijn naaste lief te hebben? Of – volgens wat u in de laatste lessen zei – is het mijn doel om meester te worden over mijn keuzevrijheid, of gaat het over het combineren van de tegenstrijdigheid tussen de plaats van de Schepper en de plaats van de schepping? Wat is het doel?

Mijn Antwoord: Er is één doel en dat brengt alles bij elkaar – alle tegenstellingen: Het hele Licht komt de hele Kli binnen en vult deze volledig. Deze staat is er al, wij moeten het alleen voor onszelf onthullen. 

Het is vergelijkbaar met een kinderpuzzel: er is een afbeelding die op een stuk karton afgedrukt is, dan wordt deze in kleine stukjes geknipt en moet het kind het weer tot een geheel maken. Zo leert het kind alle verschillende delen met elkaar tot één geheel te verbinden – wij moeten hetzelfde doen met alle elementen van de schepping.

Vraag: Is het ego (mijn wil om te ontvangen) mijn denken dat de werkelijkheid waarneemt?

Mijn Antwoord: Dat is absoluut waar. In je verlangen neem je jezelf waar, de wereld en je bestaan. Het denken is het resultaat van de egoïstische verlangens, of is ervan afgeleid. Het denken ontstaat en groeit in de mate waarin je ernaar streeft om je verlangens te vervullen. Hoe meer verlangens een mens heeft en hoe groter deze verlangens zijn, hoe groter het denkvermogen is dat ermee gepaard gaat. 

Omdat Kabbalah de verlangens van een mens ontwikkelt, wordt dus ook de ontwikkeling van het denken (de hersenen) geïnspireerd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2008/08/by-developing-ones-desires-kabbalah-also-develops-ones-mind/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

Related Material:

Laitman.com Post: Only Kabbalah Combines All the Right Ingredients

Laitman.com Post: Advice for Beginners – Find the Answers Inside Yourself

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: