Meesters van spirituele hoogten

750.03Het is heel belangrijk om vertrouwen te hebben op het spirituele pad. We kunnen alleen vertrouwen op onze grote leraren die dit pad al hebben bewandeld en de spirituele treden voor onze opgang hebben geplaveid. We kunnen ze vergelijken met een groep bergbeklimmers die zich een weg banen naar de top, waarbij de sterksten vooruitlopen en de treden uithakken voor degenen die volgen.

Zo moeten wij de grote Kabbalisten volgen, hun boeken bestuderen en doen wat zij adviseren. Als wij al hun instructies nauwkeurig opvolgen, zullen we zeker succes hebben

Zij verbergen niets voor ons. Als ze niet over alles schrijven, is dat alleen om ons niet in verwarring te brengen, want wij zijn als kleine kinderen die nog te jong zijn om boeken voor volwassenen te lezen. Daarom onthullen Kabbalisten deze wijsheid geleidelijk, stukje bij beetje, totdat we de perfecte schepping in al haar volheid bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/10/masters-of-spiritual-heights/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Lesson of the International Kabbalistic Convention “Opening Hearts” 10/01/23, Lesson 4 “Connecting As One Man with One Heart”

Related Material:
Gratitude for the Path Paved for Us
Guidelines for Achieving Unity – Selected Quotes of Baal HaSulam
Gratitude To Baal HaSulam

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed