Alle miljarden mensen als één mens

944Onze verbinding is het belangrijkste. Ieder mens bezit namelijk een stukje van de gemeenschappelijke ziel van Adam HaRishon, en om verbinding met de Schepper te bereiken, moeten wij ons met elkaar verbinden. Deze verbinding wordt geïmplementeerd in groepen van tien, want tien is een speciaal, rond getal, gelijk aan het totale alomvattende geheel. Daarom organiseren wij ons, volgens het advies van de Kabbalisten, in tientallen.

Iedereen moet ervoor zorgen dat hij deel is van een tiental (Ten), want daar zal iedereen als één mens met één hart worden. Deze verbinding is permanent en wordt steeds sterker. De kracht van deze verbinding bepaalt het niveau waar we naartoe groeien, naar de volledige correctie, naar de ware verbinding tot één mens met één hart.

Dit principe wordt al duizenden jaren door de Kabbalisten toegepast, door mensen die spiritueel willen groeien en correctie willen bereiken. Op basis van dit principe kunnen we de wereld en de mensheid beoordelen en in onszelf nagaan tot welk niveau we zijn gekomen.

Daarom is het zo belangrijk om bijeenkomsten te hebben met de vrienden, waar we elkaar ontmoeten en proberen om ons als één te verenigen: één Ten als één, tien Tens als één, enzovoort, steeds meer, totdat de kracht van onze verbinding ons de Schepper laat voelen. Zo gaan we vooruit tot aan het einde van de correctie, als alle miljarden mensen zich zullen verenigen tot één Ten, tot één gemeenschappelijke structuur, de ziel van Adam.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/10/all-the-billions-of-people-as-one-man/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 9/27/23, Writing of Rabash “The Order of the Work, from Baal HaSulam”

Related Material:
Help Your Soul Grow
Reveal Your Soul Now In This Life
Help In Developing The Soul

Filed under: Adam-The Common Soul, Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: