Houd de Schepper vast

023Vraag: U zegt dat we de Schepper moeten najagen. Als ik me naar Hem haast, wordt Hij op de plaats waar Hij onthuld leek te worden, onmiddellijk verhuld en op een andere plek waar andere verbindingen zijn, onthuld. Hoe ontdekken we de bedoeling van deze onthullingen en verhullingen van de Schepper?

Antwoord: Je zult de bedoeling later ontdekken. Voor nu moet je je zoveel mogelijk aan de Schepper vasthouden. Stel je maar voor dat je Hem achterna rent, je aan Hem wilt vastklampen, Hem wilt omhelzen, en constant steeds meer in deze situatie wilt blijven.

Eerst wil je je puur egoïstisch aan de Schepper vasthouden, en daarna wil je van deze pogingen overschakelen naar het feit dat je gelijkvormig wilt worden aan Hem, wilt worden zoals Hij. Dit is de betekenis van je aan Hem vasthouden.

Probeer Hem met je gevoelens en je eigenschappen vast te houden. Het zal je lukken.

Als de Schepper onthuld wordt, moet je naar Hem toe rennen. En als Hij verborgen is, moet je naar Hem op zoek gaan. Je moet altijd op de Schepper gericht zijn, zowel tijdens Zijn verhulling als tijdens Zijn onthulling.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/09/hold-onto-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 9/15/23, “Rosh HaShanah

Related Material:
Hold on to the Creator
The First Condition For Approaching The Creator
A Conscious Movement Towards The Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed