Vragen over spiritueel werk – 8

528.01Vraag: Is het verzoek van de lageren om ons dichter bij de Schepper te brengen van beneden af naar Boven of is het om het Licht naar ons toe te trekken, van Boven naar beneden?

Antwoord: Het is om ons van beneden af naar de Schepper op te heffen.

Vraag: Als we vreugde voelen, voelt en ziet ieder van ons ook de vreugde van onze vrienden. Hoe kunnen wij erachter komen of wij de Schepper blij hebben gemaakt en of Hij zich verheugt over onze goede verbindingen?

Antwoord: Je moet een staat bereiken waarin je voelt hoe de Schepper zich tot jou verhoudt. Dan zal je het als vreugde voelen.

Vraag: De Schepper geeft ons alle situaties. Ofwel wij rennen weg van het slagveld, of we rennen de Schepper achterna. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Hij ons dichter bij Zich brengt?

Antwoord: Probeer al je vrienden samen te brengen tot één gemeenschappelijk geheel waarin er geen verschil tussen jullie zal zijn. Dan zal je je dichter bij de Schepper voelen.

Vraag: Voordat ze u iets vragen, voelen sommige vrienden zo’n intens ontzag dat ze bang zijn om vragen te stellen. Hoe kunnen we met dit gevoel omgaan? Is het nodig om het te overwinnen zodat vrienden niet aarzelen om iets te vragen?

Antwoord: Ik denk dat er niets is om je verlegen over te voelen. Vragen moeten gesteld worden. Je kunt ze eerst onderling in de groep bespreken en ze dan stellen.

Vraag: U raadt ons aan om boven alle tegenstellingen uit te stijgen en ons in één hart te verenigen. Hoe moeten we met deze tegenstellingen werken?

Antwoord: Probeer zelf dichter bij de Schepper te komen en sleep al je vrienden met je mee.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/08/questions-about-spiritual-work-8/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland
From the Daily Kabbalah Lesson 8/2/23, “Revealing the Glory of His Kingship”

Related Material:
Questions about Spiritual Work – 7
Questions about Spiritual Work – 6
Questions About Spiritual Work – 5

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed