De scheppingsgedachte is: de schepselen vreugde brengen

183.01De scheppingsgedachte is om Zijn schepselen vreugde te brengen, en er wordt geen vreugde door het schepsel ervaren als hij van de Schepper gescheiden is. Bovendien leren we dat de Schepper ernaar verlangt om in de lageren te wonen (Introductie tot het Boek de Zohar,  “Two Points”).

Vraag: Als de Schepper er zozeer naar verlangt om in de lageren te wonen, d.w.z. om hen vreugde te brengen, wat is dan het probleem? Waarom ontvangen wij dan geen vreugde?

Antwoord: Het probleem is dat de lageren dezelfde verlangens en dezelfde eigenschappen als de Schepper moeten verwerven. Dan zal Hij in staat zijn om in hen te wonen, volgens de wet van gelijkvormigheid van eigenschappen.

Opmerking: Er zijn ook mensen in onze wereld die tijdens hun leven genot ontvangen en niet met de Schepper verbonden zijn.

Mijn antwoord: Dit is niet het genot waar het Boek de Zohar over spreekt. Het spreekt over een hoger genot. Het hogere genot betekent dat je verbonden bent met het hele universum, met sterrenstelsels en alles wat er maar kan bestaan. Dit zijn kwalitatief andere genoegens.

In spiritualiteit ontvangen we genot van het bereiken van het innerlijke systeem van het universum: hoe alles met elkaar verbonden is, elkaar aanvult en alles naar eenheid en perfectie wordt geleid.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/08/the-thought-of-creation-is-to-delight-the-creations/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland


From KabTV’s “Introduction of The Book of Zohar” 8/6/23

Related Material:
Why Are We Separate from the Creator?
The Essence of Creation
At The Beginning Of Creation: Line And Circle

Filed under: Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: