De grootheid van de Shechina

509Vraag: Wat is de Shechina (Goddelijke aanwezigheid)?

Antwoord: Het gevoel in een mens dat de Schepper zich in hem kleedt en hem vult, wordt de Shechina genoemd. De Schepper en de Shechina zijn één en hetzelfde.

Vraag: Hoe is, in het algemeen gesproken, de grootheid van de Shechina van invloed op mijn vrienden en op de werkelijkheid in het algemeen?

Antwoord: Heel direct. De grootheid van de Shechina is de grootheid van de Schepper, de grootheid van Zijn kracht en de omhulling van het gehele universum door Zijn kracht. Er is hier sprake van geen enkel probleem, behalve het voelen en onthullen van de grootheid van de Schepper. Dit is het allerbelangrijkste voor ons.

Dan zullen wij ons op de juiste wijze tot Hem kunnen richten, Hem niet vergeten en begrijpen dat we uitsluitend van Hem afhankelijk zijn. Dit moeten we aan de hele mensheid vertellen.

Het enige waar alles in de wereld om draait, is de onthulling van de grootheid van de Schepper. De eersten die dit ontvingen, was een groep mensen die uit Babylonië trokken. Zij noemden zich Yehudim, van het woord Yihud, eenheid. Tegelijkertijd verenigden zij zich met elkaar, juist omdat zij de Schepper wilden bereiken. Zij moesten op de juiste wijze de enkelvoudigheid van de Schepper in de hele wereld vertegenwoordigen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/08/the-greatness-of-the-shechina/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 7/31/23, “Revealing the Glory of His Kingship”

Related Material:
Ready to Raise the Shechina from the Dust
To Connect With The Shechina [Divinity]
Between The Friends

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Israel, Nations of the World, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed