Als wie klein is groter is dan iedereen

236.02Vraag: De Schepper houdt van mij, maar tegelijkertijd doet Hij me veel pijn. We voelen het meest pijnlijke, zware lijden op het niveau van onze wereld. Er is een grote wens dat het “lijden vanuit liefde” wordt, waarbij ik me met de vrienden kan verbinden en hen als mezelf kan voelen, maar dat kan ik niet. Hoe kunnen we van lichamelijk lijden overgaan naar spiritueel lijden vanuit liefde?

Antwoord: Het hangt van jou af welk lijden groot en welk klein is. Neem de Schepper bij de hand en breng Hem naar een zieke vriend, zodat Hij hem rust kan geven en genezen. Probeer realistischer te zijn in dingen, zeg niet alleen maar: “Ik bid … ik denk …” Je mist een meer reële houding.

Vraag: Hoe kan je jezelf annuleren naar een vriend combineren met de kleinste zijn en hem tegelijkertijd naar de Schepper brengen?

Antwoord: Om dat te kunnen doen, ben jij de kleinste. Maar met de hulp van deze handeling ben je ook de grootste. Dat wordt over Mozes gezegd: Hij voelde en plaatste zichzelf lager dan iedereen, daarom was hij groter dan iedereen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/08/when-the-small-one-is-above-everyone/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the Daily Kabbalah Lesson 7/30/23, “Revealing the Glory of His Kingship”

Related Material:
The Great Kabbalists’ Gain
The Creator Is Inside The Environment
To Become Similar To The Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed