Waaruit bestaat het universum?

548.01Naast de vier niveaus van de ontwikkeling van het verlangen, is er niets anders aanwezig in de compleet lege ruimte waaruit het gehele universum bestaat. Deze niveaus bestaan in de natuur, in de schepping. Keter is het eerste niveau, het tweede is Hochma, het derde is Bina, het vierde is Zeir Anpin en het vijfde is Malchut.

In Kabbalah wordt het eerste niveau, dat betrekking heeft op de Schepper zelf, gewoonlijk niveau nul genoemd, de overige vier niveaus van de ontwikkeling van onze verlangens vinden van daaruit plaats.

Deze niveaus, die vanuit Keter (de Schepper) neerdalen, vormen op complete wijze het hele universum. Alle eigenschappen, werelden, scheppingen en alles waar we over kunnen spreken, bevindt zich in deze niveaus.

Het laatste niveau, Malchut, ontvangt al het Licht dat van de Schepper uitgaat. In overeenstemming daarmee blijft zij zich steeds verder ontwikkelen. Dit laatste niveau, Malchut, bestuderen we vooral in de wetenschap van Kabbalah, namelijk hoe zij zich ontwikkelt en wat het gevolg is van haar ontwikkeling.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/what-forms-the-universe/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 2nd part of the Daily Kabbaalah Lession 7/16/23, Writings of Baal HaSulam, “Preface to the Wisdom of Kabbalah”

Related Material:
How Was the Universe Formed?
A Book about the Mysteries of the Universe
What Happened Before The Big Bang?

Filed under: Daily Kabbalah Lesson | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed