Vrije ontwikkeling

549.02Vraag: U vertelde ons eens dat toen u en Rabash een keer ergens naar toe reden, de auto plotseling afsloeg. Toen ging Rabash in TES lezen en de auto startte weer. Dit wordt eigenlijk als een wonder beschouwd. Heeft deze Kabbalist dit op de een of andere manier beïnvloed?

Antwoord: Ja, inderdaad. Maar wat dan nog? Hij kon in een bepaalde vorm wel de motor beïnvloeden, maar mij niet. Dan zou hij namelijk mijn vrije wil wegnemen.

Vraag: Betekent dit dat een Kabbalist iets van het levenloze niveau kan beïnvloeden?

Antwoord: Het gaat er niet om of hij dat wel of niet kan! Je kan bijvoorbeeld het huiswerk van school voor je kind maken. Maar wat heeft dat voor zin? Hoe moet dat dan bij de examens?

Vraag: Maar als mensen die zich op het levenloze niveau bevinden zich als robots gedragen, betekent dit dan dat een Kabbalist hen kan beïnvloeden?

Antwoord: Waarom zou hij dat doen? De mens die een ontwikkeling van tienduizenden jaren heeft meegemaakt – van een fossiele soort tot aan onze tijd en daarna – moet zich alleen ontwikkelen onder de invloed van de natuur. Er mag vanaf de zijlijn geen invloed van mensen op hem zijn, er is geen dwang in spiritualiteit.

Door dit te doen ontneem je hem namelijk de mogelijkheid om verder te groeien. Als jij een probleem in zijn plaats oplost, verwijder je een obstakel voor hem, en dat is het dan.
Dan is het voor hem niet meer mogelijk om verder te groeien. Hij zal het eenvoudigweg niet kunnen!

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/free-development/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland
[314904]
From KabTV’s “I Got a Call. Hidden wonders” 8/5/11

Related Material:
Kabbalists And Supernatural Powers
Kabbalah And Magic
The Supernatural In The Wisdom Of Kabbalah – Everything Is For Others

Filed under: Free Will, Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: