De rol van de leraar in Kabbalah

165Vraag: Is het mogelijk om de hele Kabbalistische methode te doorlopen met Het Boek de Zohar en De Studie van de Tien Sefirot?

Antwoord: Natuurlijk niet! Zelfs als het gaat over Shamati, de brieven van Baal HaSulam en de artikelen van Rabash, is het nog steeds onmogelijk, er is een leraar voor nodig. En degenen die geen leraar hebben, verdiepen zich in stromingen rondom Kabbalah, zoals het Chassidisme, New Age en andere stromingen, ze denken dan dat ze zich met Kabbalah bezighouden.

De realisatie van de teksten, duidelijk, innerlijk, de Kabbalistische teksten, kan niet plaatsvinden zonder leraar. Want hij werkt meer aan jou dan jij aan jezelf. Net zoals een vader en een moeder aan een kind werken om het op te voeden, maar hij denkt dat hij vanuit zichzelf groeit. Pas later, als hij zelf kinderen heeft, gaat hij dat beseffen.

Niemand kan het spirituele niveau alleen bereiken! Het kan alleen als er iemand is die jou continue lesgeeft, je allerlei handelingen, kennis en vragen voorlegt en je begeleidt. Waarom neem ik altijd kinderen als voorbeeld? Omdat het een exacte kopie is van spirituele groei!

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/the-role-of-the-teacher-in-kabbalah/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. You Cannot Advance Ahead Without a Teacher” 7/23/11

Filed under: Kabbalah Study, Q&A, Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: