Open het hele universum

934Vraag: Het artikel “Slot en Sleutel” in de Introduction of The Book of Zohar (Inleiding tot Het Boek de Zohar) gaat over een sleutel die zowel een slot opent als het sluit, dit betekent dat het gaat over iets wat verborgen is. Wat is deze eigenschap in een mens die in dit verband een slot opent en sluit?

Antwoord: Dat is afhankelijk van de eigenschappen van een mens die dichterbij de Schepper komt of verder van Hem verwijderd raakt. In overeenstemming hiermee opent of sluit hij het hele universum voor zichzelf, de hele natuur.

Je zult de sleutel die de handelingen van de Schepper in jezelf onthult, kunnen vinden als je de eigenschappen van ontvangen in jezelf verandert in eigenschappen van geven. Dat kan alleen als je in een groep bent, in verbinding met anderen die net zo zijn als jij, als je elkaar helpt om boven je egoïsme uit te stijgen en je voor anderen open te stellen.

Op deze manier kom je namelijk dichter bij elkaar en dan wordt het duidelijk voor je hoe je de hele natuur kunt bereiken.

Dit gebeurt volgens de wet van gelijkvormigheid van eigenschappen. Je kunt de handelingen van de Schepper alleen onthullen als je zelf vanuit je verlangen ook zulke handelingen verricht.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/06/open-up-the-entire-universe/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland
From KabTV’s “Introduction of The Book of Zohar” 5/21/23

Related Material:
The Key To The Book Of Zohar
The Key To Unlocking The Zohar
How To Enter The Book Of Zohar

Filed under: Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: