Een beker vol zegeningen

239Er staat geschreven dat “een beker van zegening vol moet zijn”, vol van gebed, van onze hoop en een brandend verlangen om voor de Schepper te staan. Al deze voorbereidingen in het hart worden een beker van zegening genoemd.

Wij vragen om een zegening, wij vragen de Schepper om onze natuur te transformeren, om ons hart te veranderen, zodat Hij ons, in plaats van egoïstische gedachten en verlangens, het verlangen om te geven zal schenken en wij, door alle levende wezens, aan Hem, aan de Schepper, gevend zullen zijn.

Dit wordt een beker van zegening genoemd. Wij zegenen de Schepper, wij danken Hem dat Hij ons – hoewel Hij ons met een wil om te ontvangen geschapen heeft, een nietsontziende, blinde wil – de mogelijkheid heeft gegeven om deze wil in geven te hullen, in het tegendeel.

We begrijpen welke grote verandering er in ons moet plaatsvinden en we zijn de Schepper dankbaar dat Hij ons de mogelijkheid geeft om twee tegengestelde vormen in ons te verenigen: ons egoïsme, ontvangen en geven. Als we deze twee vormen met elkaar combineren, zullen we dichter bij de Schepper komen, aan Hem gelijkvormig worden, naar Hem opstijgen, in staat zijn om Hem te begrijpen en te voelen, en op Hem gaan lijken.

Daarom moeten we, voordat we met de Schepper in contact komen, voelen waar we werkelijk zijn, waarom de Schepper ons in deze vorm heeft geschapen, en wat we moeten doen om onszelf te veranderen en op Hem te gaan lijken. Op basis van deze twee tegengestelde vormen kunnen wij enerzijds Zijn schepselen blijven en anderzijds aan de Schepper gelijkvormig worden, en zo onze volledige correctie bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/06/full-cup-of-blessing/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/21/23, Writings of Rabash “What Is, “A Cup of Blessing Must Be Full,” in the Work?”

Related Material:
A Blessing In The Heart
Blessing And Grace
A Blessing Above And Below

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: