Hoe de wereld eruitziet na de laatste correctie

I715eder individu zal begrijpen dat wat goed is voor hemzelf en wat goed is voor het collectief hetzelfde is, daardoor zal de wereld tot haar volledige correctie komen (Baal HaSulam, “The Peace“). 

Het lijkt misschien zo dat we het hier over communisme of socialisme hebben, maar in feite legt de Wijsheid van Kabbalah de alomvattende natuurwet uit, namelijk dat alles in de natuur verbonden is met elkaar, verbonden in een integrale vorm waardoor iedereen van iedereen afhankelijk is.

De Wijsheid van Kabbalah legt uit hoe wij deze natuur kunnen beïnvloeden om elk element van de natuur en de alomvattende kracht ervan, de Schepper genaamd, gunstig te beïnvloeden.

Noem het socialisme of communisme, het doet er niet toe, maar de alomvattende wet van de integrale natuur werkt vanaf het allereerste begin in het hele universum. Er is slechts één Kracht die handelt, alles met elkaar verbindt en naar volledige eenheid leidt. Alle delen van de natuur zijn met elkaar verbonden en wij hebben niet het recht om ze uit deze integrale afhankelijkheid – die oorspronkelijk in de natuur is gelegd – te halen.

Daarom moeten we deze wet bestuderen en weten hoe we haar moeten toepassen zonder er zelf wijzigingen in aan te brengen die ons handiger lijken en in ons eigen voordeel. Het is onze taak om de wetten van de natuur te bestuderen en ze op te volgen. Dit advies wordt ons door de Wijsheid van Kabbalah gegeven, en zij die dit advies opvolgen zullen er zeker in slagen.

Na de laatste correctie zal de hele mensheid zo met elkaar verbonden zijn dat iedereen zijn bestemming zal begrijpen en de hele werkelijkheid van begin tot einde duidelijk aan ons zal worden onthuld, dat wil zeggen dat de Schepper aan iedereen zal worden onthuld. We zullen in een heldere, transparante wereld leven en we zullen weten hoe we op de juiste manier kunnen leven in onderlinge samenwerking en eenheid, in een omarming met elkaar, niet alleen met mensen, maar eveneens met alle levenloze natuur, met planten en dieren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/03/what-will-the-world-be-like-after-the-final-correction/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/21/23, “Connecting the World in the Last Generation”

Related Material:
Society Based On The Laws Of The Creator
The Socialistic Ideal And The Ripening Of Society
The Ideal Principle Of The Society Of The Future

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Society of the Future, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: