De grootste egoïst ter wereld

231.02Vraag: In Kabbalah staat geschreven dat zij die groter zijn dan hun vrienden meer egoïsme hebben. Dan bent u vast de grootste egoïst van allemaal?

Antwoord: Ik ben altijd een heel grote egoïst geweest, zozeer zelfs dat ik anderen gewoon niet kon horen en niet op hen afgestemd kon zijn.

Vraag: Waar haalt u nu het geduld vandaan om te luisteren naar de meest domme uitspraken?

Antwoord: Ik integreer in degene die vraagt, in zijn verlangen. Zijn verlangen is nieuw in de wereld. Het doet er niet toe dat ik dat al heb meegemaakt en hij niet. In het alomvattende systeem is dit verlangen nog niet gecorrigeerd en als iemand een vraag stelt, verbind ik mij met zijn verlangen en breng ik een correctie aan.

Voor mij is dit een mogelijkheid om meer te doen, dus ik ben blij met zulke uitingen. Dezelfde vragen kunnen duizenden uren herhaald worden, maar elke keer worden ze gesteld door andere elementen van het alomvattende zielen stelsel, daarom zie ik dit elke keer als een gelegenheid tot correctie. Door mijn antwoord verbind ik iemand met het spirituele, en dan gaat hij weer verder.

De verandering vindt via mij plaats.

Het is gewoon een systeem, zoals we dat nu in de technologie zien, in computers en in sommige grote netwerken. Het is een systeem! Natuurlijk werkt het volgens heel andere principes, in de eerste plaats volgens de principes van geven. Ten tweede is het een integraal systeem. Alles daarin werkt tegelijkertijd met elkaar samen, er bestaat geen tijd, er bestaan geen cycli. Het is geen pulssysteem, maar een analoog systeem. Het is niet mogelijk om dit te beschrijven.

Maar in principe kunnen we elkaar op de een of andere manier beïnvloeden. Het gebed wordt de onthulling van het verlangen genoemd en het antwoord op het gebed is het ontvangen en de vervulling van het verlangen. Er staan twee heel interessante artikelen in Het Boek De Zohar over het omhoog brengen van het gebed en de vervulling ervan, daarin worden deze wetten van uitwisseling beschreven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/03/the-biggest-%d0%b5goist-in-the-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. The Biggest Еgoist in the World” 7/14/12

Related Material:
Revealing The Spiritual System
In A Single Spiritual System
Segula Is The Access To The Spiritual System

Filed under: Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed