Gebed voor de wereld

293De situatie in de wereld wordt met de dag explosiever. De hele wereld volgt nauwlettend de snelle ontwikkeling van de gebeurtenissen in Oekraïne. Kabbalisten houden zich echter niet bezig met politiek en geografische grenzen.

Kabbalisten willen maar één ding: liefde toevoegen of op zijn minst de haat verminderen waar dat mogelijk is en confrontatie tussen mensen verminderen, wij moeten helpen om dat te doen.

Daarom is het gebed het belangrijkste middel. Als wij met de hulp van het gebed erin slagen om een grotere verbinding tussen mensen tot stand te brengen, zal dat ten goede komen aan de mensheid en zullen wij de Schepper vreugde brengen. De Schepper heeft schepselen geschapen die tegengesteld zijn aan Hem, ze zijn gebroken, daarom moet de mensheid vragen om verbinding boven haat en afwijzing uit. Dan zullen we gaan begrijpen, voelen en ontdekken wat eenheid betekent.

Het belangrijkste hierbij is dat wij de kracht van verbinding ontdekken. Het één kan niet zonder het ander bestaan. De Schepper lijdt meer dan iedereen, maar Hij heeft geen keus, Hij moest de natuur in deze vorm scheppen. Het is onze taak om met ons gebed, ons verlangen en ons pleidooi te proberen om Hem ertoe te dwingen om alles te corrigeren. Hij wacht op ons verzoek om correctie en Hij zal meteen handelen. Hij heeft niets anders nodig dan ons verlangen.

Het enige wat vanaf het begin ontbreekt in de schepping is ons verlangen om gelijkvormig te worden aan de goede kracht van de Schepper. De Schepper heeft het verlangen van zijn schepselen nodig, daarom heeft Hij aan de schepping een onvolkomenheid meegegeven. Die onvolkomenheid, dat gebrek, moeten wij gaan ontdekken.

Zolang we niet vragen om vrede, vervulling, volmaaktheid, liefde en verbinding, zal het niet gebeuren. We moeten op alle niveaus verbinding willen, in de volle omvang. Hierdoor zal de hele natuur en zullen alle werelden terugkeren naar de volledig gecorrigeerde staat waarin wij allemaal met elkaar verbonden zijn en zullen wij allemaal de kracht van verbinding ontdekken, een kracht die eeuwig en volmaakt is.

De Messias is geen mens maar een kracht, een geest die verschijnt en verdwijnt, afhankelijk van ons verlangen. Wanneer wij dichter bij elkaar willen komen, komt hij, als wij dat niet willen, gaat hij weg. De Messias is een kracht die ons uit ons egoïsme trekt (Moshech) naar geven, liefde en verbinding.

Als we begrijpen dat wij deze kracht nodig hebben die ons uit een slechte staat naar een goede staat trekt, uit afscheiding naar verbinding, uit haat naar liefde, dan roepen we de Messias aan. Laten we dat samen doen.

Het grootste probleem is de onverschilligheid die inherent is aan onze natuur. Soms raakt een specifiek voorval of een gewond dier ons hart meer dan een oorlog tussen landen. We leven vanuit   egoïstische eigenschappen die niet gecorrigeerd zijn.

Daarom maken we ons bezorgd over dingen die ons na aan het hart liggen. Een kleine verstoring in ons eigen huis baart iedereen meer zorgen dan wereldgebeurtenissen, supernova ster explosies of een orkaan aan de andere kant van de aarde. Zo laat ons egoïsme de werkelijkheid aan ons zien.

Maar als wij samen met alle kracht aan de Schepper vragen om ons in onze Tens (groep van tien mensen) te laten voelen wat het betekent om uit ons ego te treden en de kracht te voelen die tussen ons werkt, zullen wij de hoge Kracht gaan ontdekken die tussen ons verblijft. Dan zullen wij dingen in de wereld gaan opmerken die belangrijk zijn voor de Schepper en niet voor ons persoonlijk egoïsme.

Blog in het Egels: https://laitman.com/2022/03/prayer-for-the-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 2/22/22, Writings of Baal HaSulam “Introduction to The Book of Zohar

Related Material:

The Assignment Given By The Creator

Billions Of People In One Ten

How Does A Ten Impact The World?

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Prayer and Intention, Spiritual Work, Unity | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: