Waar leven de mensen die de Machsom zijn overgegaan?

Vraag: Hoeveel mensen zijn er, door de geschiedenis heen, de Machsom overgegaan? Zijn dat er maar een paar, tientallen of duizenden?

Antwoord: Miljoenen mensen. Maar we moeten begrijpen dat dit een proces is. Zielen zijn niet wat blokken die van elkaar gescheiden zijn, het zijn verlangens die zich constant met elkaar vermengen, veranderen en zich met elkaar verbinden. Dit betekent dat het een ingewikkeld integraal systeem is.

Vraag: Waar leven die miljoenen?

Antwoord: Ze leven buiten hun lichaam, in verlangens. Verlangen is namelijk het belangrijkste. We zien het lichaam als iets wat in dezelfde beperkte omvang bestaat als onze wereld. Maar in feite bestaat er geen materiële wereld. Alleen de spirituele wereld bestaat. Daarom moeten we ons bewegen naar het voelen van de spirituele wereld en er dan van overtuigd raken dat die wereld bestaat en niet deze wereld.

Vraag: Waar leven mensen nadat ze de Machsom zijn overgegaan en wat doen ze daar?

Antwoord: Zij leven in hun eigenschappen. Alles wat zich buiten deze eigenschappen bevindt, allerlei verlangens op het gebied van het levenloze, vegetatieve en animale gebied – er bestaat geen menselijk niveau in onze wereld, dat valt onder het animale – worden alleen in onze aardse gevoelens waargenomen. In werkelijkheid bestaat dit alles niet. 

Gevoelens veranderen en deze wereld verdwijnt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/where-do-people-who-have-crossed-the-machsom-exist/

www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s. 

From KabTV’s “Spiritual States” 2/6/20

Related Material:

Spiritual Surprise

Machsom—Transition From One Quality To Another

Breaking Through The Machsom

Filed under: Body and Soul, Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed