Wij vragen niet om vergeving maar om correctie

Het nieuws laat ons zien dat de wereld op een afgrond afstevent, iedere dag verder wegzakt en dringend de juiste remedie nodig heeft. Maar het lijdt geen twijfel dat een dergelijk vaccin niet in een laboratorium gemaakt kan worden en het is helaas zo dat de epidemie alleen maar erger wordt. Het is nog niet duidelijk dat de wereld in de goede richting aan het veranderen is.

Wij moeten ons verantwoordelijk voelen voor de hele werkelijkheid en juist daarvoor moeten wij de Schepper om vergeving vragen. Wij begrijpen tenslotte dat alles van ons afhangt. De Schepper heeft ons dichter bij Hem gebracht en wacht totdat wij Hem, als de hoogste Heerser, voor de hele wereld vragen. Hij wil dat wij een kanaal zijn waardoor het Licht kan stromen tussen Hem en de hele wereld, maar wij zijn nog niet in staat om Hem erom te vragen.

Hiervoor vragen wij vergeving, want het is nu onze plicht om dit te implementeren. Wij vragen niet om vergeving voor onze fouten uit het verleden, maar om wat we nu moeten doen, aangezien we beseffen dat wij verantwoordelijk zijn voor de situatie in de wereld. Wij hebben dus voldoende om vergeving voor te vragen aan de Schepper, want wij zijn er de oorzaak van dat de wereld zich in de vreselijke staat bevindt waarin ze nu is.

Als wij op de juiste wijze gehandeld hadden, vóór de coronavirus pandemie, vóór al deze problemen, zouden wij goede krachten voor de wereld aangetrokken hebben en zouden wij de wereld in de goede richting gestuurd hebben.

Wij vragen vergeving omdat wij onze opdracht hebben genegeerd, onze verbinding met de Schepper. Wij vragen eigenlijk niet om vergeving, maar wij willen gecorrigeerd worden: laat de Schepper ons wijsheid geven, gevoel, en ons dichter bij Hem brengen, zodat wij de wereld kunnen corrigeren. Zoals er geschreven staat: “Van de liefde voor de schepselen naar de liefde voor de Schepper.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/09/it-is-not-forgiveness-we-are-asking-for-but-correction/

Het volgende blog verschijnt dinsdag aanstaande, na Jom Kipoer.

From the Daily Kabbalah Lesson” 9/15/20, “What Is Preparation for Selichot (Forgiveness)”

Related Material:

A Happy Union With Nature’s Holiday

A New Year, A New Beginning

Let’s Not Lag Behind The Calendar Of Corrections

Filed under: Coronavirus, Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Health, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: