Als een vrouw Kabbalah studeert

Vraag: Hoe moet het als een vrouw Kabbalah gaat studeren en zich spiritueel ontwikkelt, maar haar man dat niet doet, moet zij dan stoppen met studeren?

Antwoord: Nee, dat kan je niet stoppen. Als je de mogelijkheid wordt gegeven om jezelf te ontwikkelen, je ziel, mag je in geen geval stoppen. Ga gewoon door zonder je man verwijten te maken.

Vertel hem dat dit een hobby van je is waarbij je je heel goed voelt en dat het beter is om spirituele avonturen te beleven dan ander soort avonturen. Daar zal hij het mee eens zijn.

Vraag: En wat moet ik doen als hij erop aandringt dat ik stop met de studie?

Antwoord: Hoezo? Als een vrouw belangstelling heeft voor, bijvoorbeeld esoterie, iets spiritueels, kan hij daar zelfs over opscheppen.

Opmerking: Een man is bang dat een vrouw zal veranderen, boven hem uit zal groeien in ontwikkeling, en dan van hem weggaat.

Mijn antwoord: Hij mag misschien wel bang zijn, maar we moeten ervoor zorgen dat hij zeker weet dat hij liever dit heeft dan iets anders. Een man wil altijd dat zijn vrouw dichtbij hem is, op hem let en voor hem zorgt. Daarom moeten we hem laten zien dat hij dit nu juist allemaal krijgt.

Opmerking: Maar als vrouw kan ik de keuze van mijn man niet beïnvloeden. Het is uiteindelijk zijn eigen keuze of hij zich samen met mij wil ontwikkelen en spiritueel wil groeien.

Mijn antwoord: Zeker. Op spiritueel gebied kan je onmogelijk iets forceren. Daarom staat er geschreven dat er geen dwang bestaat, iedereen studeert zoveel hij kan en zoveel hij wil. Misschien wil hij geen Kabbalah studeren, maar liever yoga of iets anders. Dat is dan zo.

Je moet vanuit liefde een ander mens toestaan om zulke dingen te doen. Daar is niets mis mee, hij blijft je partner, je echtgenoot.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/if-a-woman-studies-kabbalah/

From KabTV’s “Together about Important Things” 7/14/20

Related Material:

Learn from Queen Esther

Unripe Point In The Heart

Spiritual Search

Filed under: Man and Woman, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed