Wat wil de Schepper van de mens?

Opmerking: Wij wenden ons voortdurend tot de Schepper. Er staat geschreven dat Hij zelfs op onze egoïstische verlangens reageert.

Antwoord: Het hele systeem van het universum is zo gebouwd dat je met niets en niemand anders contact hebt dan met de Hoge Kracht die alles omringt, koestert en vervult. Daarom is alles waar je naar streeft, alles wat je hoopt, altijd op die Kracht gericht.

Gebed is echter jouw individuele afstemming op een persoonlijke verbintenis met Hem.

Vraag: Er leven acht miljard mensen op aarde en iedereen heeft zijn eigen wensen. De een heeft kleding of voedsel nodig, de ander gezondheid, sommigen willen geld en nog weer anderen hebben behoefte aan kennis. Iedereen wendt zich op een gegeven moment tot die Kracht, zelfs onbewust. Noemen we dat ook een gebed?

Antwoord: Natuurlijk. Alles wat geschapen is, inclusief planten, kleine insecten, allerlei dieren, het doet er niet toe wie of wat, alles is volledig verbonden met de Schepper, laat staan de mens. Er wordt echter van ons verwacht dat we tot een bewuste verbinding met de Schepper komen. Het is Zijn wens dat wij een bewuste relatie met Hem ontwikkelen.

Vraag: Maar het is toch zo dat Hij al onze verlangens voelt?

Antwoord: We leven allemaal in Hem, we zijn volledig verbonden met Hem. Al onze gevoelens, verlangens, alles wat we doen, alles wat er gebeurt, dit alles vindt plaats in Hem. Wij bestaan in Hem.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/what-does-the-creator-want-from-man/

From KabTv’s “Fundamentals of Kabbalah,” 4/1/20

Filed under: Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: