Een constante vervulling door diep verlangen

Een mens ontvangt geen vervulling door de liefde zelf, maar door het verlangen naar liefde, door het diepe verlangen naar degene van wie hij houdt. Hij is gelukkig omdat hij deze gevoelens ervaart, zonder dat hij de egoïstische vervulling ontvangt.

Daarom vindt een spirituele handeling plaats door middel van geloof boven de rede, ten behoeve van geven. Dit is een ander soort Kli. Het is het diepe verlangen waardoor een mens gevuld wordt, dat is het belangrijkste en daarom is het noodzakelijk om het te laten groeien.

Dezelfde regel geldt in onze wereld: zolang wij een groot verlangen naar het doel hebben, vervult het ons veel meer dan wanneer wij het bereikt hebben en onze droom waarheid is geworden. Dan ontdekken wij dat het niet blijkt te zijn wat wij ons hadden voorgesteld. Maar waarom is dat zo?

Dat komt omdat de aard van de verlangens en de vervulling daarvan niet op die manier werken. Ware en constante vervulling is alleen mogelijk als wij een diep verlangen koesteren, niet als het verlangen vervuld wordt. De wil om te ontvangen is niet geschapen om vervuld te worden, maar wel om daarbovenuit het verlangen naar liefde en geven te ontwikkelen. 1

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 7/3/19, Deficiency For The Greatness of the Creator

1 Minute 16:55

https://laitman.com/2019/07/constant-fulfillment-in-yearning/

Related Material:

New Life #760 – Longing For Love

Faith Above Reason

New Life #550 – Longing For The Land Of Israel

Filed under: Daily Kabbalah Lesson | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed