Waarom Mensen Vergeten Als Ze Een Vertrek Uitgaan

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit Discover Magazine): “Uit nieuw onderzoek blijkt dat door een deuropening lopen ertoe bijdraagt dat mensen vergeten, dit kan vele miljoenen verwarrende momenten verklaren, die iedere dag in de hele wereld plaatsvinden. Uit een studie, die onlangs in The Quarterly Journal of Experimental Psychology geplaatst is, blijkt dat deelnemers, die in een virtuele werkelijkheid door deuropeningen liepen, aanzienlijk meer de neiging hadden om te vergeten waar ze in een ander vertrek aan hadden gedacht, dan degenen die dezelfde afstand hadden afgelegd, maar geen drempels over waren gegaan.”

“Gabriel Radvansky van de Notre Dame University zegt, dat deuropeningen functioneren als een soort ‘begrenzing van een gebeurtenis’, waarvan de hersenen gebruik maken om herinneringen van elkaar te scheiden en op te slaan. Als je een ander vertrek binnengaat, updaten de hersenen wat er plaatsvindt in de nieuwe omgeving, wat enige mentale inspanning vraagt. Deze analyse die door het geheugen gemaakt wordt, hoewel subtiel, zorgt ervoor dat de informatie, die in het andere vertrek is vastgelegd, (bijvoorbeeld: ‘Nu ga ik even naar mijn kamer een broek halen’) minder belangrijk is op de nieuwe plek.”

Mijn Commentaar: In Kabbalah wordt hierover gezegd: “Verander van plaats, verander de kracht, controleer het”. Er zijn drie factoren die de staat van iemand bepalen: tijd, beweging en ruimte, die we kunnen veranderen door ze onder de invloed van het Licht te plaatsen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: