Wachtend op een Antwoord

239Vraag: In het artikel Two States (Twee Staten) van Baal HaSulam wordt gezegd dat het antwoord op een verzoek aan de Schepper na lange tijd komt. Het lijkt wel alsof er een soort bureaucratie aan de top staat, alsof een brief aan Hem daar is zoekgeraakt.

Maar het blijkt dat als een mens gaat vragen en zijn verzoek nog niet volledig is, er een aanpassing begint en dat vergt tijd. Moeten we daarom lang wachten op een antwoord? Krijgt een mens het antwoord als de vraag perfect is geworden?

Antwoord: Dat weten wij niet. Het kan elke keer een andere reden hebben. We moeten ons realiseren dat er maar één hoge Wortel is die alles bestuurt en als dat onthuld wordt, wordt het ons duidelijk dat er een hoog Bestuur is. Als dit verborgen blijft, is het duidelijk dat die controle zich op het niveau van onze wereld bevindt.

Vraag: Dus het is niet mogelijk om de vraag te beantwoorden waarom zo’n periode zich voordoet?

Antwoord: Dit kan onduidelijk zijn voor ons. Maar alles gebeurt volgens de koers die door Boven bepaald wordt. Of de Schepper zal antwoorden of ervoor zorgt dat een mens het vergeet, hangt af van het Hoge Bestuur af.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/11/waiting-for-an-answer/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the Daily Kabbalah Lesson 11/14/23, Writings of Baal HaSulam “Two States“

Related Material:
How Can We Ask The Creator For Anything?
What To Ask From The Creator?
Praying In Order To Change

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed