Meester in vermomming

608.02Opmerking: De Britse acteur en komiek Peter Sellers stond bekend om zijn meesterschap in imitaties. Sommigen beweerden dat Sellers geen eigen identiteit had en in wezen dus geen individualiteit. Sellers zei dat hij achter het masker een leeg vat was.

Zijn onbaatzuchtigheid werd veel besproken en er werd over gespeculeerd dat hij niet kon begrijpen wie hij was. Maar in Kabbalah gaat men ervan uit dat een mens zich moet annuleren om informatie van een ander te kunnen accepteren.

Mijn antwoord: Ja. Maar in Kabbalah bestudeer ik voortdurend mijzelf in relatie tot anderen. Ik kan hen niet bestuderen als ik mezelf niet ken. Tegelijkertijd absorbeer ik hun verlangens, verander ik onder hun invloed, onderzoek ik zowel mijzelf als hen en observeer ik hoe zij in mij investeren.

Dit bereik je niet door jezelf te annuleren. Wat de Britse komiek deed, was een psychologische, egoïstische truc. Maar in Kabbalah open ik – als ik jou in mezelf opneem zonder mezelf te annuleren – mezelf volledig om jou zoveel mogelijk te vullen. Daarom heb ik al mijn eigenschappen nodig.

Opmerking: Men zegt dat Peter Sellers aan het einde van zijn leven heeft geprobeerd om zichzelf te spelen, maar dat het niet lukte. Dit was de tragedie van zijn leven.

Mijn Antwoord: In Kabbalah is het anders. Ik voel mezelf niet op die manier en ik kan me dan ook niet voorstellen hoe dat mogelijk is.

Integendeel, als ik mijn verlangens beperk, weet ik wat ik aan het doen ben. Het worden er steeds meer in mij en ik beperk deze verlangens in de intentie die ze hebben om ten behoeve van mezelf te ontvangen. Dit alles doe ik om de ander te kunnen voelen. Het is dubbel werk.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/11/master-of-disguise/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “I Got a Call. Master of Disguise” 9/29/11

Related Material:
Restriction On Egoistic Desires
Restriction And The Screen
From Total Restriction To Total Revelation

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed