Hoe kunnen wij de werkelijkheid gaan proeven?

276.02Vraag: In het artikel van Baal HaSulam: “Wat betekent ‘Een Gewoonte wordt een Tweede Natuur‘ in het Werk?” staat dat we door deze regel een smaak van de werkelijkheid voelen.

Maar als iets een gewoonte wordt, ervaren we de smaak niet meer en gaan we op zoek naar iets nieuws. Wat betekent de smaak van de werkelijkheid en hoe kunnen we dan weten of dit de werkelijkheid is en niet een fantasie van ons?

Antwoord: We hebben geen methode om te weten wat waar is en wat niet. We zijn niet in staat om het te ervaren. We nemen waar wat de Schepper ons geeft, dus dat is onze werkelijkheid.

Vraag: In het artikel staat dat als twee objecten hetzelfde realiteitsgevoel hebben, ze sterk met elkaar verbonden zijn. Tegelijkertijd staat hier ook dat de werkelijkheid van de Schepper niet bereikbaar is. Hoe kunnen we tot verbondenheid komen?

Antwoord: Dat weten we niet. Ik handel naar hoe ik anderen waarneem, inclusief de Schepper. Dat is alles. We kunnen niet nagaan of onze gevoelens waar zijn of niet.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/11/how-can-you-get-a-taste-of-reality/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 11/10/23, Writings of Baal HaSulam “What Is, ‘A Habit Becomes a Second Nature,’ in the Work?”

Related Material:
Illusion And Reality According To Kabbalah
Fantasies And Reality, Part 1
Reality Created By The Blows Of Light

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: