Open het hart zonder woorden

527.03Vraag: Ik kijk naar sommige vrienden die zichzelf lijken te verbergen, ze stellen zich nooit open. Waarom zegt u altijd: “Denk niet aan mij, denk aan de Schepper?” Waar en wat is hier de kracht?

Antwoord: Toen ik bij Rabash kwam, zag ik zes à zeven oude mannen zitten die verschillende boeken bestudeerden. Ik begreep die teksten nog niet en ik wist ook niet hoe ik ze moest lezen. Het was heel moeilijk: ik wist niets, ik begreep het niet en ik zag niet wat voor relatie zij met elkaar hadden.

Ze spraken nauwelijks met elkaar, alleen bij het lezen van boeken wisselden ze soms een paar woorden.

Maar gaandeweg werd hun taal me duidelijk en begreep ik waarom ze zich zo gedroegen, namelijk om het lezen met elkaar niet te verstoren. Ik realiseerde me dat ze aan elkaar dachten en elkaar hielpen.

Aan de buitenkant was er niets zichtbaar. Dit is het werk in het hart. Kabbalisten moedigen ons zelfs aan om te verbergen wat er in ons hart is.

Het openen van het hart gebeurt van binnenuit, in de verlangens. Maar er waren verder geen woorden. Als ik geoordeeld zou hebben op basis van hun woorden, zou ik gedacht hebben dat daar een paar oude mensen zaten die niets te doen hadden en alleen maar bij elkaar gekomen waren om te lezen. Wat hadden ze anders te doen, ze waren zeventig?

Maar ik denk niet dat je hoeft te wachten tot je zeventig bent. Je zult je gevoelens al eerder aan je vrienden onthullen, en zij zullen ze aan jou onthullen. Zonder woorden!

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/10/opening-the-heart-without-words/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the 2nd part of the Lesson of the International Kabbalistic Convention “Opening Hearts” 9/30/23, Lesson 2 “Connecting As One Man with One Heart”

Related Material:
The Humble Greatness Of Spirituality
Separation That Helps Stronger Connection
The Creator Governs With Love

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed