De belangrijkste hulp is het gebed

547.04Vraag: Onze vriend zit in een neergang en we weten niet hoe we hem kunnen helpen om zich met ons te verbinden. Hoe kunnen we een vlam in zijn hart ontsteken?

Antwoord: Soms kun je een vriend helpen, maar soms ook niet. Als iemand plotseling het verlangen naar spirituele groei verliest en niet inziet dat dit zijn doel in het leven is, dan is het heel moeilijk om hem uit deze situatie te halen. We hebben verstandige vrienden nodig die psychologisch op de juiste manier met hem omgaan. Maar dit helpt niet altijd.

Maar je zou je ervaringen op internet kunnen delen: wat je probeerde te doen in dergelijke gevallen en wat helpend was.

Vraag: Er wordt gezegd dat een naaste zijn vriend moet helpen. Waar past het gebed op dit punt van verbinding?

Antwoord: Het gebed is het innerlijke verlangen van het hart. Als ik in mijn hart iets wens, breng ik mijn verlangen naar de Schepper. Dat is de betekenis van bidden.

Natuurlijk moet je je vriend ook fysiek helpen, vooral als hij in een neergang is terechtgekomen. Maar tegelijkertijd moeten we begrijpen dat ons gebed de belangrijkste hulp is, het verlangen van onze harten, als we onszelf naar een hoger niveau brengen en ons naar de Schepper toe bewegen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/10/the-main-help-is-in-prayer/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Lesson of the International Kabbalistic Convention “Opening Hearts” 10/01/23, Lesson 3 “Overcoming the Burdening of the Heart”

Related Material:
A Prayer Is Work In The Heart
Prayer And Confidence
A Kabbalist’s Prayer

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: