Spirituele foto’s

216.03Vraag: U vertelde ons eens hoe uw leraar Rabash gewend was om Shamati op een willekeurige pagina te openen en dat hij dan een paragraaf ging lezen. Door dit te doen toonde hij als het ware zijn verbondenheid met de Schepper. Betekent dit dat dit al aan een mens gegeven is, dat we alleen maar dit proces moeten aangaan?

Antwoord: Stel dat ik naar wat foto’s kijk en ze bepaalde herinneringen, gevoelens en kennis in mij oproepen. Ik ben in een bepaalde wereld en als ik naar een foto uit die wereld kijk, brengt deze me daarom meteen naar een bepaalde situatie. Ik stel me voor wat deze foto in me oproept en er komen allerlei herinneringen in mij naar boven.

Hoe gebeurt dit in spiritualiteit? Volgens absoluut dezelfde methode. Ik bezit een enorm groot aantal spirituele foto’s. Als ik over iets praat, kom ik onmiddellijk in dit systeem terecht. Het herinnert me er als het ware aan, het stemt me af.

Je zegt: “Weet je nog, we waren eens op die plek.”

“Ja, dat weet ik nog.”

“Weet je dan dit nog en dat?”

Dan stel ik me voor waar je over praat en dan ben ik weer in die situatie.

Er is geen tijd in spiritualiteit, ik beweeg me van staat naar staat, al naargelang mijn verlangens, samen met innerlijke, informatieve genen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/08/spiritual-photographs/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt maandag a.s.

From KabTV’s “I Got a Call. Connecting to the Creator” 8/24/11

Related Material:
Secrets of Kabbalistic Text
Not Fantasies But Reality
There’s No Such Thing As A Corporeal Problem

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: