Verborgen wonderen

49.01Opmerking: U zegt dat wonderen niet bestaan. Maar sommige dingen worden op ons begripsniveau als wonderen gezien.

Mijn antwoord: Natuurlijk, dat begrijp ik. Als ik een muziekspeeltje aan een kind geef en dat plotseling gaat spelen, is dat voor hem een wonder. Plotseling komt er geluid uit een klein doosje. Voor hem voelt het alsof er iets uit de hemel is gevallen.

Vraag: Waarom verbergt u zulke informatie dan?

Antwoord: Het is geen informatie! Informatie is iets wat je ontvangt en dan als aanvullende kennis opvat.

Onthoud dat er geen wonderen in de wereld bestaan. Er zijn dingen die zich aan iemand onthullen die er niet op voorbereid is, het lijken dan wonderen te zijn, want hij ziet oorzaak en gevolg niet van dat verschijnsel.

Stel dat om 11 uur ’s ochtends de gaspit in je keuken vanzelf aangaat en dat er niemand anders bij is. Je ervaart het als iets bijzonders, totdat je ontdekt dat je vrienden een grap met je uitgehaald hebben.

Er zijn zeker schijnbare toevalligheden, toevallige gebeurtenissen, maar dat komt alleen door gebrek aan informatie. En waarom zouden we het moeten weten als we er niet mee om kunnen gaan?

Waren Wolf Messing of Vanga gelukkig omdat ze iets van tevoren wisten? Voor zulke kennis over de toekomst moet je heel duur betalen omdat je er geen recht op hebt.

Je hebt dat niveau nog niet bereikt. Als je het gaat ontvangen vanuit je verlangens, zal je onwillekeurig proberen om het voor jezelf te gebruiken. Het zal je van het doel weghalen en dan zal je nog meer lijden ervaren.
Het is iets waar je niet tussen moet komen! We kunnen er niet in, en dat moeten we ook niet doen!

Integendeel, hoe verder je vordert in spiritualiteit, hoe meer je je ogen sluit en op die manier verdergaat, zoals er geschreven staat: door geloof boven de rede, dat wil zeggen: door te geven ondanks het egoïsme.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/hidden-wonders/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland
From KabTV’s “I Got a Call. Hidden Wonders” 8/5/11

Related Material:
Why Are Miracles Performed?
Have Miracles Ever Happened To You?
Miracles or Laws of Nature?

Filed under: Perception, Q&A | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed